maanantai 7. marraskuuta 2011

Kiiltokuvan kääntöpuoli

Olen allergisoitunut sisustuslehtien kliinisille kotikuville, joissa ei näy pihaustakaan todellisesta elämänhenkäyksestä. Hihkaisin taannoin ääneen, kun näin Deko-lehden kuvassa aavistuksen likaiset kumisaappaat kodinhoitohuoneen lattialla. Mullistavaa!

Asia palasi mieleen, kun seurasin uutisointia kahden pienen lapsen hengen vaatineesta Tyrnävän tragediasta. Viimeisimmässä uutisessa kerrottiin siitä, kuinka perheen unelmakoti oli vastikään esitelty Glorian koti-lehden elokuun numerossa. Ikäänkuin sisustuslehteen pääseminen olisi jokin tae onnellisesta perheidyllistä. Mutta siltähän se monesti ulkopuolisen silmään näyttää ja saa kateellisen kansalaisen unohtamaan, että kaikilla on omat ongelmansa.

Eihän se ole sisustuslehtien vika, että ihmiset ajatutuvat äärimmäisiin tekoihin. Mutta elämä ei ole vain puhtaita pintoja ja tahrattomia lattioita eikä huolellisesti aseteltuja sitrushedelmiä desingnkulhossa. Se on enimmäkseen kuraa, paskaa ja sormenjälkiä, tavaroita väärissä paikoissa, toisiinsa sopimattomia esineitä ja asioita. Pahoja asioita paitsi tapahtuu, myös tehdään. Niiltä eivät Marimekon verhot tai Tuplakuplat pysty ketään suojelemaan.

Voi kun me tämän tajuaisimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti