maanantai 16. heinäkuuta 2012

Letunviuhakkeita


Tänään se iski tajuntaan: herranjee, kesä on jo pitkällä eikä mökin muurikkapannua ole kuumennettu vielä kertaakaan. Tuli kiire korjata erehdys.


Suolaiset letut saivat syliinsä tuoreita savumuikkuja, perunasalaattia ja tirauksen sitruunaa. Makeat hunnutettiin sitruunamehulla ja sokeriripsauksella.

Yksinkertaista ja ihan helvetin hyvää.

Ja sitruuna, se se on vaan mahtava keksintö. Onko mitään sellaista ruokaa mihin se ei sopisi?

Tuli testattua myös se, voiko muurikkalettutaikinassa käyttää ruisjauhoja jos ohrajauhot ovat päässeet loppumaan. Kyllä voi.

................................................

MUURINPOHJALETUT

4 munaa
litra punaista maitoa
1 tl suolaa
2 dl ohra- tai ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, suola ja jauhot pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Anna turvota ja lisää sulatettu voi taikinaan. Paista plätyiksi ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti